Zaol podcast

2023.06.20. 14:00

Isten jelenléte mindig gyógyít – beszélgetés a 25 éve felszentelt Tál Zoltán keszthelyi plébánossal

Negyedszázada, 1998. június 18-án szentelték pappá Tál Zoltánt, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosát. Ezüstmiséjét napra pontosan az évfordulón, vagyis vasárnap délután mutatta be a Fő téri templomban.

Péter B. Árpád

Tál Zoltán: Fontos, hogy az Istentől kapott időt felelősséggel használjuk fel

Fotó: Fehér Márk

Ebből az alkalomból a Zaol-podcast adásában elmondta: a hivatása belülről fakadt, hiszen őt is Isten hívta e szolgálatra, ugyanakkor döntése egy folyamat eredménye. Az érettségi előtt határozta el magát, lemondva a korábban tervezett tanári, illetve orvosi hivatásról. Utóbbival kapcsolatban Tál Zoltán megjegyezte: Isten jelenléte mindig gyógyít, vagyis a szolgálata hajdani szándékától nem esik messze.

– Számos paptestvérrel együtt én is gyakran megtapasztalom, hogy a betegek kenetének kiszolgáltatása után nagyon sokan megerősödtek testben és lélekben, sőt: teljes gyógyulásra is bőséggel akad példa – folytatta a 25 éve felszentelt Zoltán atya, aki a műsorban arról is beszélt, „a mi életünk nem reménytelen elmúlás”, éppen ezért fontos, hogy az Istentől kapott időt felelősséggel használjuk fel s éljünk tartalmasan, az Úr felé haladva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában