Normális béreket, normális Magyarországot

2023.09.24. 10:30

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Jobbik

Normális béreket, normális Magyarországot, ezzel a szlogennel kezdett aláírásgyűjtésbe a Jobbik szeptember közepén. Az országos akcióról a zalaegerszegi munkáshotel előtt tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Arany Gábor

Benke Richárd és Balassa Péter a munkáshotel előtt tartott sajtótájékoztatón

Fotó: ZH

Ezen Benke Richárd, a párt önkormányzati képviselője elmondta, miszerint az októberi közgyűlésen indítványt terjeszt be azt kezdeményezve, hogy a zalaegerszegi önkormányzat tartsa számon, hozza nyilvánosságra, mennyi Európai Unión kívülről érkezett külföldi vendégmunkás dolgozik a városban. Olyan határozati javaslat elfogadását is kezdeményezi, amely szerint a zalaegerszegi önkormányzat tegyen meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy itthon tartsa a zalai fiatalokat számukra megfelelő lakhatást és munkafeltételeket biztosítva.
Balassa Péter, a párt országgyűlési képviselője felidézte, az Orbán-kormány 2015-ben kampányolt a külföldről érkezők ellen azzal, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját. Ehhez képest nemrég jelentették be 500 ezer vendégmunkás érkezését az országba. Felhívta arra is a figyelmet, hogy az Európai Unión belül Bulgária mellett Magyarországon a legkisebbek az órabérek, egyharmada Ausztriához képest és felét se közelíti meg az uniós átlagnak, amihez viszont az árak már felzárkóztak. Nem a vendégmunkások idehozatala a megoldás, hanem a magyar dolgozók megfizetése, szögezte le. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában