Jól halad a zöld program Zalaegerszegen

2023.10.25. 18:30

Megújult a fasor a Jókai utcában

2019-ben indult az a klímavédelmi program, aminek köszönhetően mára összesen 9417 fát ültettek Zalaegerszegen. A vármegyeszékhely önkormányzata és a zalaegerszegi Viva Plazma együttműködésében ezúttal 66 oszlopos díszcseresznye került a földbe a Jókai utcában.

Mozsár Eszter

Bali Zoltán alpolgármester, Horváth-Szántó Szilvia marketing koordinátor (Viva Plazma), Gerencsér Ildikó centervezető és Balaicz Zoltán polgármester a Jókai utcában az új fasor mellett.

Fotó: Pezzetta Umberto

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a programban először 5 ezer fa elültetését tervezték. A ciklus végéig, azaz öt év alatt azonban ennél jóval több, dupla ennyi növényt szeretnének telepíteni. Az elsődleges célt azért sikerült túlszárnyalni, mert a felhívásra sorra csatlakoztak a cégek, intézmények, civil szervezetek, mondta a városvezető. A vállalkozásokat külön fórumon arra kérték, hogy lehetőség szerint ilyen formában támogassák a várost. A program azt jelzi, hogy Zalaegerszeg fontosnak tartja a környezet- és természetvédelmet, erősítette meg a polgármester.

Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő hozzátette, évekkel ezelőtt, 2016-ban az Arany János, majd a Lőrinc barát és a Gárdonyi utcában sikerült megújítani a fasorokat. A közeljövőben a Mikes utcáig szeretnék folytatni a környezetszépítést. A Viva Plazma Center örömmel támogatta a programot, jelezte Gelencsér Ildikó centervezető. Mint mondta, a cég elsődleges feladata az embereken való segítés, ám szívesen csatlakoznak az ilyen jellegű akciókhoz is, amivel környezetünket tehetjük szebbé és egészségesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában