Semjénháza és Molnári

2023.10.03. 16:15

Szüreti felvonulás – közös szervezésben

A két település horvát nemzetiségi önkormányzata közös szüreti felvonulást szervezett a múlt hétvégén.

Pásztor András

A szüreti felvonulás résztvevői a Sándor-hegyig meg sem álltak

Fotó: ZH Archív

A menet Semjénházáról indult, a feldíszített traktorok vontatta pótkocsikon a Semjénháza Gyöngyszemei Asszonykórus, a helyi óvodások és a település fiataljaiból álló társaság foglalt helyet, akiket a molnári felvonulókat szállító járművek sora követte. A sort lovasok, illetve egy lovas hintó vezette fel.

A felvonulók először Semjénháza utcáit járták körbe, majd Molnári felé vették az irányt, onnan pedig a Sándor-hegyi célállomásig meg sem álltak, ahol már népes társaság várta a traktorokat.

Az eseményen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is tiszteletét tette, majd Preksen Lászlóval, Semjénháza, és Kósa Jánossal, Molnári polgármesterével köszönetüket fejezték a résztvevőknek, a szervezésben közreműködőknek, illetve jelképes ajándékot nyújtottak át az eseményt színesebbé tévő lovas résztvevőknek.

A hegyen a kulturális programok mellett a finom ételekről és italokról is gondoskodtak a szervezők. A semjénháziak ízletes babgulyást és székelykáposztát készítettek ez alkalomra, a molnáriak asztalánál pedig sertéspörköltet és tarhonyát lehetett kóstolni. Az ételek mellé pedig a helyi gazdák kínálták legjobb boraikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában