Zaol podcast

2023.12.10. 11:30

Exkluzív interjút készített a dalai lámával a legújabb podcast adásunk vendége, Gelencsér Gábor

A nagykanizsai Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró évek óta ismeretterjesztő céllal gyűjti a bankjegyeket, érméket, zászlókat, retró képeslapokat és a különféle kiadványokat. Legújabb tárlata a Halis-könyvtár emeletén a világvallások és a művészetek köré szerveződött a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva.

Benedek Bálint

Gelencsér Gábor nagykanizsai nyugalmazott újságíró, bélyeg, zászló és ismeretterjesztő kiadvány gyűjtője. Fotó: Szakony Attila

A kiállítás kapcsán beszélgettünk a széles látókörű egykori kollégánkkal. Gelencsér Gábor szólt az újságírói hivatásának szépségeiről, arról a tizenegy évről, amit a Zalai Hírlapnál töltött. Ez idő alatt találkozhatott és interjút készíthetett a dalai lámával és Teller Ede atomfizikussal. Olyan élményeket élt át, amelyek egy életen át elkísérik. Nyelvtanárként tanított gyerekeket, majd a nyugdíjba vonulása után fogott bele az ismeretterjesztő anyagok gyűjtésébe. Ennek köszönhetően, ha gondolatban is, de bejárta a világot. Szinte a világ összes zászlóját a magáénak tudhatja, de alapfokon négy nyelvet is elsajátított. Mellette imádja a muzsikát, szabadidejében autodidakta módon megtanult gitározni. Beszélgettünk arról, hogy 43 éve december 8-án lőtték le kedvenc zenészét, a zseni John Lennont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában