A Letenyei Alapfokú Művészeti Iskolában

2023.12.07. 14:58

Kiállítás a negyvenéves jubileum kapcsán

Önálló intézménnyé válásának 40 éves jubileumát ünnepli a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola, ennek apropóján nyílt kiállítás a Fáklya Művelődési Házban. A február végéig megtekinthető tárlat a Mura Térsége Tűzoltózenekarhoz is köthető, hiszen az ugyancsak négy évtizede kezdte meg működését.

Gyuricza Ferenc

Az intézmény volt és jelenlegi dolgozói a kiállításmegnyitón

Fotó: Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola

A kiállítás megnyitóján az intézmény egykori és jelenlegi pedagógusai, dolgozói, a volt tanítványok, a mostani növendékek és családtagjaik, valamint a meghívott vendégek előtt Friman Martin igazgató, az egykor Letenye Város Fúvószenekara nevet viselő tűzoltózenekar karnagya mondott köszöntőt. Méltatta elődei munkáját, illetve azt a széles társadalmi összefogást, amely alapot teremtett ahhoz, hogy művészetoktatási intézmény jöhessen létre a dél-zalai településen. A Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola meghatározó szerepet tölt be a város és környéke közéletében, hiszen az önálló rendezvényei mellett a település programjain is gyakran működik közre, de a növendékei és a tűzoltózenekar révén országon belüli és külföldi vendégszereplések, valamint versenyeredmények is köthetőek az intézményhez.   

A kiállításmegnyitón a társintézmények is képviseltették magukat, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola kollektívája nevében Baráth Adrien igazgató egy erre az alkalomra készített emlékplakettet adott át Friman Martinnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában