2024.01.07. 20:00
Ízutazás határok nélkül
Nagykanizsa kiskanizsai városrészében tíz évvel ezelőtt nyitotta éttermét Tálos Krisztián. Az ÍzBirodalom nevű hely viszont kizárólag kiszállítással foglalkozik és különféle rendezvények fogadásaira készít hidegtálakat.
Fotó: Szakony Attila
A nagykanizsai Tálos Krisztián gyerekként nem gondolt arra, hogy egyszer a tűzhely mellett áll majd. Viszont az élet úgy hozta, hogy mégis ez lett a hivatása, pedig magunk közt szólva stand up comedy estjére is szívesen befizetnénk. Kipróbálta magát pincérként, de a konyhában otthonra talált. Dolgozott Nagykanizsán, Zalakarosban és külföldön. Viszont lokálpatrióta szemlélete hazahozta és azóta itthon főz, a vendégei legnagyobb örömére. Sokan ismerik a főztjét, viszont most leültünk vele és beszélgettünk is, hogy mi magyarok milyen ételeket szeretünk a legjobban. Szó esett arról is, hogy a hagyományos hazai finomságok és a modern gourmet falatok miként férnek el egymás mellett.
Zaol podcast
- Gönczi Péterrel a könyvrestaurálás rejtelmeiről - 2. rész
- A könyvrestaurátor hivatás rejtelmeiről beszélgettünk Gönczi Péterrel
- Trombitáról váltott tamburára
- Szakmai elismerést kapott a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum – vendégünk Eichinger Attila és Németh-Gotthárd Gréta
- Élményprogramok és kreatív csomagok biztosítják a kikapcsolódást a Zala-völgyében (2. rész)