Kicserélték az alépítményt, valamint akadálymentesítették az útcsatlakozásokat

2024.03.27. 16:30

Folytatódik a landorhegyi városrészben a járdák felújítása

Arany Gábor

Makovecz Tamás a helyszínen tartott tájékoztatót

Fotó: A szerző

A részletekről a Gasparich utca 17. számú társasháznál tartott tájékoztatót Makovecz Tamás, a térség önkormányzati képviselője. Mint felidézte, 2022-ben a lakók kérésére a Gasparich utca 13-ig felújították a járdát, ennek során kicserélték az alépítményt is, valamint akadálymentesítették az útcsatlakozásokat, a szakaszon két csatornafedlapot cseréltek ki, az egyik képes a csapadék elnyelésére is, ami az elmúlt időszakok heves esőzése miatt kiemelt szempont volt. A munkálatokat 2023-ban folytatták a Gasparich 13. északi oldalán, ahol a töredezett járdát teljesen elbontották, és 10 centis beton alépítménnyel újjáépítették. Ez a szakasz is kétoldali kertszegélyezést kapott, az útcsatlakozást akadálymentesre alakították át, valamint kicserélték a csapadékvíz-aknák fedlapjait, hogy képesek legyenek nagyobb mennyiségű csapadékot elnyelni, a csatornába vezetni. Ezekben a napokban pedig már a Gasparich 17-21. közötti 53 méter hosszú etapon zajlanak a munkák. Itt is teljesen új alépítményt kap a járda, erre jön aszfaltozás a Zala-Müllex kivitelezésében, összesen 6,3 millió forintos költséggel.
Makovecz Tamás szólt arról is, hogy a térségben 2021-ben kezdődött el a járdák alatt húzódó gázvezetékek rekonstrukciója. Ennek eredményeként a Puskás Tivadar utcában 230 méteren, míg a Gasparich utcában a Ganz technikumtól a 37-es számú házig 175 méteren újították fel a járdát a közmű felújítása után. Hozzátette: a tervekben szerepel a Landorhegyi út 30-34-es számú társasházak mögötti járdák átépítése is. A képviselő kitért arra is, hogy a társasházak közötti autóparkolók közül némelyik javításra szorul, nagyobb felújításra ugyan nincs pénz, de bazaltköves zúzalékolással még ez évben javítanak ott, ahol erre szükség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában