Találkozási pont

2024.03.24. 18:00

Húsvéti vásár Bödeházán

Harmadik alkalommal rendezték meg Bödeházán a húsvéti vásárt, mely már jól ismert esemény a térségben és a távolabb élők számára is.

Korosa Titanilla

Horváth Csaba fazekas mester (b) termékei közt válogatott Bödeházán a húsvéti vásárban Vigh László és Bedő Andrea

Fotó: Korosa Titanilla

Több mint 20 árus kínálta különféle portékáit, a húsárútól a mézen, borokon, kerámiákon át az ajándék- és dísztárgyakig válogathattak az érdeklődők a kínálatból. A kultúrházban emellett kézműves foglalkozás várta a gyerekeket. A szervező Mesés Hetés Egyesület ezúttal is készült ételutalványokkal a falulakóknak, valamint tombolasorsolás is színesítette a programot.

Fotó: Korosa Titanilla

Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere úgy fogalmazott a harmadik húsvéti vásárral kapcsolatban, hogy az esemény elérte célját. Míg az első rendezvényen a fedett rendezvényhelyszínt, a pajtát tudták megtölteni árusokkal, addig ma már a kultúrház nagytermét is. A megszokott termelők, kézművesek mellett három új árus is érkezett ez alkalommal.

Fotó: Korosa Titanilla

– A vásárunk amellett, hogy a látogatók helyben megvehetik akár a húsvéti ajándékokat a keresztgyerekeknek, egyben találkozóhely is lett, ahol a tél elmúltával összejönnek az ismerősök, helyiek, muravidékiek, azok, akik érdeklődnek a vásár és Hetés iránt – mondta, majd hozzátette, hogy hosszú távú tervük az, hogy a turistaszezonban is biztosítsanak értékesítési lehetőséget a rendezvényeken megjelenő árusoknak.

Fotó: Korosa Titanilla

A virágvasárnapi programon részt vett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is, aki a húsvéti ünnepkör hagyományairól szólt, majd méltatta a már szokássá vált helyi vásárt, mely egy azok közül, melyekkel az 50 lélekszámú kistelepülésen megszólítják a közösséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában