9 órától

2024.03.26. 11:00

Nagypénteki keresztút Zalalövőn és Letenyén

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervez nagypénteki keresztutat a Szent Család Cursillos Csoport. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó program 9 órakor Zalalövőn, a zalamindszenti Árpád-kori templomtól indul.

Gyuricza Ferenc

Minderről Szabó Sándor önkormányzati képviselő, a Cursillos Csoport egyik tagja beszélt portálunknak. Mint mondotta, a keresztút megszervezésével nemcsak a húsvéthoz kötődő egyházi szertartásokat szeretnék meg inkább meghonosítani a városban és környékén, de a keresztény értékrendhez való ragaszkodásukat is szeretnék kifejezni. A keresztút során a résztvevők Páli Zoltán zalalövői és Mikolás Attila salomvári plébános vezetésével érintik a város központi részét, majd onnan a zalapatakai és a budafai településrészeken áthaladva Salomvárra mennek tovább, ahova várható 12 óra körül érkeznek meg.

Letenyén ugyancsak megszervezik a nagypénteki keresztúti ájtatosságot, amely a helybéli plébános, Aigner Géza vezetésével 9 órakor kezdődik az egyedutai településrészen, és a városközpontban álló Szentháromság-templomnál ér véget, ahova várhatóan 15 óra körül érkeznek meg a hívek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában