A térség folyamatosan fejlődik

2024.03.27. 14:32

Övárok a zalaegerszegi Kaszaházi úton, a Gólyadombi utcát és a kerékpárutat összekötő lépcsősor mellett

A térség folyamatosan fejlődik, mondta a lépcsős járda melletti csapadékvíz-elvezető árok megépítésére utalva Németh Gábor, Kaszaháza és Nekeresd önkormányzati képviselője, amikor szerdán bemutatták a sajtónak a készülő övárok munkálatait, melyek április végén zárulnak.

Arany Horváth Zsuzsa

A lépcsős járda mellett épül a csapadékvíz-elvezető árok

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton, a Zalaco Zrt. székhelyének bejárata és a nekeresdi körforgalom között a 2019-ben gyalogos és kerékpáros közlekedés számára épült járdaszakaszon problémát okozott a rézsű felmosódása, ami ráhordta a domboldalból a földet. A hordalék eltakarítása folyamatos ráfordítást igényelt. A megoldás a Gólyadombi utca 1-17. számú ingatlanok közötti övárok elkészítése lett: a Zalavíz Zrt. kivitelezésében 234 méter hosszan épült burkolt árok, tartozékként tisztító akna, csapadékcsatorna, víznyelő akna, mindez a Kovács Károly városépítő program által biztosított bruttó 27 millió forintból. A műszaki tartalomról Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője szólt a helyszínen.

Április végén zárulnak a munkálatok
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában