Óvodai beiratkozás, háziorvosi ellátás

2024.03.27. 14:05

Ülésezett a képviselő-testület Lentiben

Az óvodai beiratkozás időpontjáról és a háziorvosi feladatellátásról is tárgyalt a képviselő-testület keddi ülésén Lentiben.

Korosa Titanilla

Ismét téma volt az önkormányzati ülésen a háziorvosi feladatellátás. Balról jobbra Drávecz Gyula alpolgármester, Horváth László polgármester és dr. Csizmazia Bernadett jegyző

Forrás: ZH-Archívum

A háziorvosi ellátással kapcsolatban arról született döntés, hogy az 1. számú felnőtt háziorvosi körzetben - korábban dr. Völgyi Edina körzete volt - április 1-től dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin határozatlan ideig továbbra is vállalja a helyettesítési feladatokat heti 5 napon 2-2 óra rendelési időben. A témával kapcsolatban Horváth László polgármester hozzátette, hogy a városban hallható híresztelésekkel ellentétben az önkormányzat azon fáradozik, hogy megoldják, stabillá tegyék a háziorvosi ellátást a településen, amíg ezt nem sikerül megvalósítani, addig a helyettesítés nyújt megoldást, ami - tette hozzá - nem egyedi eset, hiszen országos jelenség a háziorvosok hiánya.

Arról is határozott a testület, a Mesevár Óvoda vezetőjének javaslata alapján, hogy az intézménybe a gyermekeket idén április 29-én, hétfőn és április 30-án, kedden tudják majd a szülők beíratni.

Elfogadták továbbá az idei éves összesített közbeszerzési tervet, melyben két eljárást vettek figyelembe, egyik a Lenti és Hernyék közt megépülő kerékpárút, a másik Lentiben a Bánffy Miklós utca pályaszerkezetének félútpályás aszfaltozására és kétoldali kerékpáros nyom felfestésére vonatkozik. Döntött még a képviselő-testület egyes település rendezési eszközök módosításáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában