Élménypontokat alakítanak ki

2024.04.24. 10:30

Összehangolt kerékpáros fejlesztések Zalalövőn és a térségben

A Leader programban már megvalósult, vagy jelenleg is kialakítás alatt álló kerékpáros fejlesztésekről tartottak közös sajtótájékoztatót kedden Zalalövőn azok az önkormányzatok, amelyek érintettek a beruházásokban. A tájékoztatón részt vett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Rózsás Miklós, a Göcsej-Zalamente Leader Egyesület munkaszervezetének vezetője is.

Gyuricza Ferenc

Eke László kávási polgármester (balról), Gyarmati Antal, Rózsás Miklós, Kungli József salomvári polgármester, Vigh László, Bécs Tiborné kustánszegi polgármester és Ragánné Gyalog Erika németfalui polgármester a Borostyán-tónál kialakított szervizponton

Fotó: Gyuricza Ferenc

A fejlesztések kapcsán Gyarmati Antal, a házigazda polgármester – aki egyben a Göcsej-Zalamente Leader Egyesület elnöke is – elmondta: a bakancsos és kerékpáros turisztikai szolgáltatások létrehozására kiírt pályázatnak köszönhetően a térségben olyan élménypontok kerülnek kialakításra, melyek a biciklis és gyalogos túraútvonalak lehetőségeire alapozva újfajta turisztikai potenciált hoznak létre. Erre 60 millió forintos keretösszeget különítettek el, ami tíz projekt megvalósítását teszi lehetővé. A tájékoztatón ezek közül öt projektet mutattak be, köztük a zalalövőit is, amely során a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete a Borostyán-tónál egy kerékpáros pihenőt és egy olyan szervizpontot hozott létre, ahol a legalapvetőbb javításokat el tudják végezni járműveiken a kerékpáros turisták.

A projekt érdekessége, hogy a támogatott települések közül három (Salomvár, Németfalu és Kustánszeg) összehangolja a kerékpáros fejlesztéseit, így a Zalaegerszeg-Zalalövő kerékpárútról lecsatlakozva létrehozzák a Szegen-Völgyön-Bringakört. A pályázati kiírásnak Zalalövő és az említett három település mellett Kávás is nyertese. Az öt önkormányzat együttműködési megállapodást is kötött egymással.

Vigh László a kerékpározás előnyeiről beszélt, illetve arra is felhívta a figyelmet, hogy a térségnek számos olyan attrakciója van, amely kerékpárral fedezhető fel. Azt is kiemelte, a kerékpárutak építése mellett a kerékpározható utak kijelölése is hozzájárulhat ahhoz, hogy fejlődjön a térség idegenforgalma. 
A sajtótájékoztatón ismertetett, de még folyamatban lévő fejlesztéseket később mutatjuk be lapunkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában