A két keréken érkező látogatókat gyönyörű környezet és fejlett infrastruktúra várja

2024.04.24. 08:30

Újabb lépések a négy évszakos Balaton felé

Öles léptekkel halad a térség a négy évszakos Balaton megteremtése felé. Ennek egyik eleme az egyre fejlettebb kerékpáros hálózat, s a két keréken érkezőket mindenben segítő szolgáltatók egész sora.

Péter B. Árpád

Princzinger Péter: A négy évszakos Balatonért dolgozunk…

Fotó: Péter B. Árpád

A VisitBalaton365 egy felhívás arra, hogy az év minden napján érdemes ellátogatni a Balatonhoz, bocsátotta előre Princzinger Péter, a VisitBalaton365 Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: e márka szolgáltatás is egyben, összegyűjtve a térségben működő, a minőségre igényes, fejlődésre képes és hajlandó vállalkozásokat, szervezeteket – például képzési támogatást, kutatásokat, elemzéseket, workshopokat kínálva számukra a négy évszakos Balaton megteremtéséért.

– Tagjaink sorában a térségben működő 18-20 legjelentősebb turisztikai szakmai szervezet és nagy szolgáltató – például a Balatoni Kör, a Bahart, az erdőgazdaságok és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park – alkot egy szűkebb, de meghatározó kört. Emellett egyelőre négyezer szolgáltatóval dolgozunk együtt, őket egy korábbi fejlesztési projektben, a BalatonBike365-ben ismertünk meg – fogalmazott Princzinger Péter.

Ebben az információs rendszerben jelenleg ezer kilométernyi, összefüggő, táblákkal kijelölt útvonalhálózat várja a kerékpárosokat a Balatonnál. Az elkövetkezendő években, elsősorban Top Plusz-forrásból szeretnék ezt a Bakony, a zalai dombság, illetve Kaposvár irányába bővíteni.

– A teljes magyar lakosság több mint 65 százaléka nyilatkozta azt egy felmérésben, hogy rendelkezik saját, vagy kölcsönkerékpárral. Tehát népszerű Magyarországon a kerékpározás – a munkába, iskolába járástól a szabadidős biciklizésen keresztül egészen a versenyzésig. A Balatonnak e téren is kitüntetett szerep jut, hiszen ez a turisztikai térség egyértelműen a legnagyobb és a felhasználók körében a legnépszerűbb, legismertebb kerékpáros desztináció itthon – emelte ki Princzinger Péter.

Itt kiváló adottságokkal találkozhat a két keréken érkező látogató, akit változatos természeti környezet, fejlett kerékpáros infrastruktúra és páratlanul gazdag szolgáltatói háttér vár, sorolta az ügyvezető, kiemelve: a Covid óta megduplázódott a térségben kerékpározók száma, amely évente 180 ezerről mintegy 400 ezerre nőtt.

A VisitBalaton365 ügyvezetője szerint a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt vonzó a tó körüli tekerés, amit ma már fejlett szolgáltatói háttér segít. Ennek eredményeként a Balaton a kerékpáros turistáknak olyan minőséget nyújt, amilyennel például Ausztriában, Olaszországban és Szlovéniában találkozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában