Három nap futballal

2021.12.14. 20:00

A zalaegerszegi teremlabdarúgó Csarnok Kupa ismét nagy siker volt

A múlt év végi kényszerű kihagyást követően az elmúlt hétvégén rendezték meg Zalaegerszegen a teremlabdarúgó Csarnok Kupát. A háromnapos viadalon három korosztályban öszszesen 35 csapat versenyzett a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban.

Jóna István

A Csarnok Kupa felnőtt tornájának dobogós csapatai, balról a győztes Novoker Trejdre, a Lucullus és a Black Jack

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

Az 1981-ben alapított, nagy hagyományokkal bíró teremtorna nemcsak a zalai csapatokat vonzotta, hanem érkeztek Pest megyéből, Bács-Kiskunból és Vas megyéből is. Nemzetközivé pedig két, Szlovéniából érkező együttes tette a tornát. 

 

- Nagyon örülünk, hogy egy év kihagyás után újra meg tudtuk rendezni a nagy múltú Csarnok Kupát. Szép számmal neveztek a csapatok a tornára, de azért érződött a járványhelyzet hatása. A tornán idén sem volt hiány szép gólokból és parázs mérkőzésekből, így összességében jó hangulatú, fordulatokban is bővelkedő kupát tudhatunk magunk mögött - tájékoztatott Sági András tornaigazgató.

A torna legjobb kapusának választott Kálovits Henrik készül a hárításra az Ostrom Gumiszerviz ellen
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

 Pénteken az öregfiúk 2-es (+45) kategóriában esélyeshez méltón menetelt a döntőig a ZTE Serdülő 89' és a Tungsram együttese. A döntőben nem bírtak egymással a rendes játékidőben, és 0-0-s eredmény után büntetőkkel 4-3-ra végül a Tungsram győzött. A bronzmeccsen a Nafta Lendava együttese taktikus játékkal győzte le 1-0-ra az Öregedő Körmendieket. A torna gólkirálya a körmendi Ekler József lett nyolc találattal. A legjobb mezőnyjátékosnak Molnár Attilát, míg a legjobb kapusnak Lepár Attilát választották, akik a bajnok Tungsram együttesét erősítették. 

 

Szombaton délután az öregfiúk 1-es (+34) kategória küzdelmeivel folytatódott a Csarnok Kupa. Erre a tornára meglepően kevés, összesen hat együttes adta le a nevezését. A legtávolabbról egy Bács-Kiskun megyei csapat, a Haris Tüzép érkezett. A kérdés csak az volt, hogy lesz-e címvédés a Csarnok Kupán. A körmérkőzések után a döntőben az Ildikó Méteráru és a Somtel FC játszott, ahol fordulatos meccsen dőlt el a kupagyőzelem sorsa az Ildikó Méteráru javára. A bronzérmet a Trió Egerszeg szerezte meg, legyőzve a Haris Tüzép csapatát. A torna legjobb kapusának a bajnokcsapat hálóőrét, Pogacsics Krisztiánt választották, míg a legjobb mezőnyjátékost a Somtel FC adta Horváth Péter személyében. A gólkirályi címet tizenkettő találattal Szabó Krisztián (Haris Tüzép) érdemelte ki. 

 

A Csarnok Kupa harmadik napján a felnőtt kategóriában húsz csapat négy csoportban harcolt a továbbjutást érő első két helyért. Az esélyesként számon tartott Lap Land és az Africa Sun Team már a csoportkörben búcsúztak. Ugyanígy járt a Volvo Penta és a Sasi Benz csapata is. A kupát végül a Novoker Trejdre szerezte meg, büntetőkkel legyőzve a Lucullus csapatát. A bronzcsatát a fiatalokból álló Black Jack nyerte a Göcsej Nyomda ellen. A torna legjobb kapusának Kálovits Henriket (Novoker), a legjobb mezőnyjátékosnak Ferencz Zoltánt választották (Novoker). A torna gólkirálya nyolc találattal Gerencsér Attila (Lucullus) lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában