Fekvenyomó magyar bajnokság

2024.03.27. 11:00

Három ezüstöt nyertek a HagymaGym versenyzői

A közelmúltban a Békés vármegyei Vésztőn tartották a női, férfi nyílt, valamint ifjúsági, junior és masters fekvenyomó magyar bajnokságot. A zalaegerszegi HagymaGym versenyzői három ezüstéremmel tértek haza a Marvel Team SE rendezte viadalról.

Varga Lívia

Az ezüstcsapat. Simán Mihály, Nováky Janka Luca és Henczi Marcell Hajmási György társaságában

Fotó: ZH

Nováky Janka Luca a női ifjúsági korcsoport 69 kilogrammos súlycsoportjában 45 kilogrammot teljesített, ami egészen a dobogó második fokáig röpítette az ifjú hölgyet.

Esetében a tavalyi negyedik helyezés után az éremszerzés volt a cél, árulta el edzője, Hajmási György, hozzátéve: a harmadik, 50 kilogrammos kísérlet nem sikerült Jankának, ám ez nem befolyásolta helyezését.

Henczi Marcell a férfi ifjúsági korcsoport 93 kilogrammos súlycsoportjában 120 kilogrammos teljesítményével szintén ezüstérmet szerzett. Ő az előző évben hetedik helyezést ért el, idén esélyesként vágott neki a versenynek.

– Sajnos a harmadik, 127,5 kilogrammos kísérlete, ami magyar bajnoki címet jelentett volna számára, nem sikerült, de így is nagyszerűen versenyzett. Amennyiben ilyen keményen dolgozik, jövőre megállíthatatlan lesz – értékelt Hajmási György.

Simán Mihály a férfi junior korcsoport 83 kilogrammos súlycsoportjában 140 kilogrammot teljesített, amiért szintén ezüstérem járt. Ő rutinos versenyzőnek számít az erőemelő sportban, 140 kilogrammot teljesítve végig magabiztosan versenyzett, mindhárom kísérletét sikeresen teljesítette.

– Mindhárom versenyzőmre büszke vagyok. Mind a helyezésekkel, mind a mutatott teljesítménnyel maximálisan meg vagyok elégedve. Dolgozunk tovább, készülünk a következő megmérettetésekre – hangsúlyozta az edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában