Értékes pontszerző helyezés

2024.03.19. 09:30

Takács Nóra ötödik az ifi Ek-n Porecben

Takács Nóra, a Zalaegerszegi Judo SE cselgáncsozója a horvátországi Porec-ben vett részt ifjúsági Európa-kupa viadalon, ahol ötödik helyezést ért el.

Kerkai Attila

Takács Nóra újabb nemzetközi viadalokra készülhet

Forrás: ZJSE

A Zalaegerszegi Judo SE versenyzője az ifjúsági országos rangsorversenyen arany, majd az országos bajnokságon ezüstérmet szerzett, és ezekkel az eredményeivel vívta ki a ifjúsági válogatottba történő meghívását. Takács Nóra élete első Európa-kupáján vehetett részt a 40 kg-os kategóriában és nem sikerült számára rosszul az első EK-viadala.

Az első körben egy olasz ellenfél várt rá, a mérkőzésen aktívabbnak ítélték meg az egerszegi judóst a bírók, így leléptették ellenfelét. A negyeddöntőben a későbbi bronzérmes, és már három EK-éremmel rendelkező olasz Aurora Ferro karfeszítéssel győzött Takács Nóra ellen. Következhetett számára a vigaszág, ahol egy wazari értékű dobással sikerült legyőzni a brazil Jeissiara Gomes-t, ezzel az éremcsatákig jutott az egerszegi versenyző, ám a bronzmeccsen a német Carolin Scheida ipponnal nyert ellene, így Takács Nóra a pontszerző 5. helyen végzett. 
Ezzel az eredménnyel pedig a ZJSE vezetőedzője, ifj. Nagysolymosi Sándor szerint is nagy lépést tett az ifjúsági Eb-csapatba kerüléshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában