Öt aranyérmet nyertek Szombathelyen

2024.04.24. 15:10

Zalai csúcsok és aranyeső a súlyemelő masters ob-n

A szomszédban, vagyis Szombathelyen rendezték meg az idei masters súlyemelő országos bajnokságot, amely csúcsokat és aranyesőt hozott a ZTE SK szeniorjai számára.

Kerkai Attila

A sikeres zalai küldöttség, balról Kaj Richárd és Györkös Milán. A jobb oldali csapatképen (balról) dr. Muhoray Árpád, Danicser Anita, Papp Péter, Blum Renáta és Takács Tamás

Fotó: ZH

A Haladás VSE szervezésében a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza súlyemelő terme tökéletes helyszínnek bizonyult a masters emelők országos bajnokságának, és abból a szempontból történelmi volt az esemény, hogy először került megrendezésre Szombathelyen, mely kiváló adottságokkal rendelkezik az országos bajnokságok méltó megtartásához. Az országos vetélkedés  2024-ben is a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatott versenye volt.

A versenyt Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke, egyben a Vas megyei Súlyemelő Szövetség elnöke, dr. Muhoray Árpád, a MOB tagja, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségi tagja, egyben a Masters Bizottság elnöke és Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója nyitotta meg. A versenyre rekord létszámmal 84 fő regisztrált, végül a ténylegesen indulók száma 78 fő volt, 20 női versenyző és 58 férfi lépett dobogóra és értek el sokan ragyogó eredményeket. Ez évben is jellemző volt a mastersekre a komoly versenyszellem, az országos bajnoki cím rangja, 11 fővel többen indultak az idei ob-n, mint tavaly Kecskeméten. A versenyen 31 országos csúcs született, amelyhez a zalaegerszegi versenyzők is becsülettel hozzájárultak.

A ZTE SK emelői összesen öt aranyérmet szereztek, Blum Renáta és Papp Péter szakításban, lökésben és összetettben is országos csúcsokat állított fel.

A ZTE SK versenyzőinek eredményei. W40, 76 kg: 1. Blum Renáta 89 kg (39, 50). W45, +87 kg: 1. Danicser Anita 114 kg (52, 62). M50, 67 kg: 1. Papp Péter 162 kg (75, 87). M35, 96 kg: 1. Györkös Milán 230 kg (100, 130). M35, 102 kg: 1. Kaj Richárd 227 kg (100, 127).

A szombathelyi ob sikeres megrendezéséhez a ZTE SK is hozzájárult, mivel dr. Muhoray Árpád, aki a ZTE SK tagja, a verseny elnökségében foglalt helyet, Lőrinc István a versenybíróság elnöke volt, Takács Tamás, a ZTE SK klubelnöke pedig versenybírói tevékenységet látott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában