Hétvége

2016.04.22. 06:34

Báthory Bakancstúra

2016. április 15-én a Zalaegerszegi SZC Báthory István Szakképző Iskolájának több mint 600 tanulója és 60 tanára a diáknap keretében sportkiránduláson – bakancstúrán - vett részt. A tervezésben és szervezésben közreműködött a Páterdombi Diáksport Egyesület, valamint a Zalaegerszegi Tájfutó Klub .

Civil Tudósítónktól

Az iskolából a megnyitót, a regisztrációt követően az osztályok meghatározott időközönként indultak el a Páterdombról a Csácsi Arborétumba. A  kényelmes túraút közben kihelyezett állomásokon a csapatoknak különböző helytörténeti, turisztikai, növényismereti, ügyességi feladatok kellett megoldani , amelyek összesített eredménye alapján a csapatok  helyezést értek el.

A bakancstúra során a diákok megismerhették a város határaiban lévő turistautakat, kiszakítva őket a városi környezetből és az iskola mindennapjaiból, lehetősséget adva a természetben a közösségépítésre, képességfejlesztésre.

Szőke László 2/12.f osztályos tanuló szavai szerint:

„ Ugyan sikeresen eltévedtünk, bokáig sárban is elmerültünk, elfáradtunk, de mégis nagyon jól éreztük magunkat, jót szórakoztunk."

Egyes osztályok kihasználták az alkalmat és közös bográcsozással ünnepelték meg a sikeres célba érkezést.

A már 3. alkalommal megrendezett programmal szeretné az iskola a sport és mozgás élményét átadni, fejleszteni az általános állóképességet, amely valamennyi szakmának elengedhetetlen követelménye.

Köszönet a Páterdombi Diáksport Egyesületnek, a Zalaegerszegi Tájfutó Klubnak, valamint a Zalaegerszegi Polgárőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!