Hétvége

2015.07.17. 10:06

Staféta dr. Nagy Rozáliával

Zsovár Anita dr. Nagy Rozáliának adta tovább a stafétát. Kérdése: miből tud erőt, mosolyt és empátiát meríteni a betegek gyógyításához?

Magyar Hajnalka

– Azokból az apró sikerélményekből, amelyeket nap mint nap meg kell látni a munkában – feleli a nagykanizsai kórház pszichiátere, osztályvezető főorvosa.   – Ahhoz, hogy ezek a sikerélmények megmutatkozzanak, nagyon sokat kell tenni. Nem csak a konkrét munka során, hanem a saját életemben is. Ha ugyanis rendre elmaradnának a pozitív visszajelzések, az már rólam is szólna. Egy orvos, különösen a pszichiáter, alapvetően a személyiségével gyógyít, s ha ezt nem tartja megfelelően karban,  akkor adni sem lesz képes. Nem küzdeni kell a kiégés ellen, éljünk úgy, hogy idáig el se jussunk. Ezen a pályán a civil élet és a munka összefonódik, az egyik erősíti, vagy éppen gyengíti a másikat. Számomra a pozitív erők előhívásához, a mindennapi belső feltöltődéshez a hitem jelenti az alapot. Az Istenhit az a tápláló forrás, amiből merítve a nehézségek közepette is képes leszek meglátni a gyógyítás szépségét. Ez a plusz töltés teszi lehetővé, hogy ne a 3X1 tablettáról szóljon a munkám.

A stafétát dr. Erdős Lászlónénak adta tovább, kérdése: milyen érzés, amikor egy diákja sikereket ér el, és a zenei pályát választja?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!