Hétvége

2016.09.10. 13:40

Staféta Huszti Leventével

MEISZNER Katalin biokertész arról kérdezte Huszti Leventét, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat zalai területi felelősét, hogy tanulmányai végeztével mi hozta vissza szülőhelyére.

Keszey Ágnes

- ÉDESAPÁM, Huszti Zoltán Ferencz 16 évig volt szülőfalum, Zalaszántó polgármestere. Hosszú éveken át figyeltem, ahogy a községért dolgozott. Engem egy életre beoltott a közügyek gyakorlásának fontosságával, hazaszeretettel és a szülőhelyem iránti feltétlen ragaszkodással. Hazavezető utamat már gyerekkoromban kikövezte. Persze, egy fiatalnak a szülői minta mellett legalább olyan fontos a megélhetés s egy olyan jövőkép, amit mosolyogva követhet. Ezt már mindenkinek önmagában kell keresni, megtalálni. Az biztos, hogy az én generációm nincs könnyű helyzetben. Sokan talán végleg elszakadtak a gyökerektől. Ha az emberek őszinték lennének önmagukhoz, lehet, hogy kevesebben hajszolnák a nagyvárosok hamiskás kényelmét, és újra bizakodó élettel telne meg a magyar vidék... - fogalmazott Huszti Levente.

A STAFÉTÁT Csite Andrásnak, a HÉTFA Kutatóközpont igazgatójának adta tovább, azt kérdezve tőle: a kutató szemével milyennek látszik a mai magyar vidék?

A staféta következő vendége:

Csite András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!