Hétvége

2016.06.24. 08:21

Staféta Kardos Eszterrel

Burusán-Henczi Judit a stafétát Kardos Eszternek adta át, azt tudakolva, milyen felkészülést igényel a különböző stílusú dalok előadása?

Magyar Hajnalka

– Minden énekstílus alapja a klasszikus zene, ha valaki ebben járatos, szinte bármit el tud énekelni, legfeljebb az előadásmódot kell a dal műfajához igazítani – érkezik a válasz a zongorával és csellóval is jó barátságot ápoló nagykanizsai fogtechnikustól.

A fogászati fúró hangját ugyan még nem mérte be hangvillával, de egész életét olyannyira átjárja a zene, hogy még erre is sor kerülhet. A fenti tapasztalatra úgy tett szert, hogy a Nagykanizsai Városi Vegyeskar tagjaként, még Hajdu Sándor karnagy biztatására a musical műfajában is kipróbálta magát a kórustárs, Horváth Szilárd társaságában. – Két éve Huszti Bernadett szárnyai alatt képezzük magunkat, így már az operett és a népszerű komolyzene felé is kacsingatunk. Legutóbb a keszthelyi Festetics-kastély tükörtermében énekeltünk, egyebek közt Puccinit, legközelebb pedig a kanizsai HSMK-ban lépünk fel, szeptember végén.

A stafétát Huszti Bernadettnek adta tovább, kérdése, milyen érzéseket, gondolatokat vált ki belőle, ha tanítványait látja a színpadon?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!