Hévíz

2013.02.28. 10:58

Vizsgálat, felmentések, büntető feljelentés

Hévíz – Mivel közös megegyezéssel távozott tisztségéből a Festetics György Művelődési Központ igazgatója, a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén pályázatot írt ki az intézmény vezetői állására.

Sámel József

A tisztséget május 1-jétől lehet majd betölteni, az eddigi intézményvezető, Halász Gábor azonban március 1-jétől már nem áll a művelődési központ élén. Mint megtudtuk, távozásának oka, hogy az önkormányzat januártól szabálytalan gazdálkodás gyanúja miatt belső vizsgálatot folytatott le a művelődési központban, s az ott tapasztalható visszaélések miatt büntető feljelentést is tett.

Papp Gábor polgármester elmondta: a vizsgálat megállapította, hogy az intézményben egy beosztott munkatárs személyéhez kötődően sikkasztás megalapozott gyanúja merült fel. Ennek nyomán tette az önkormányzat a büntető feljelentést. Ezzel párhuzamosan a képviselő-testület utasította a művelődési intézményt, hogy a sikkasztással alaposan gyanúsítható programszervező közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal szüntesse meg; ez már meg is történt.  Ugyancsak rendkívüli felmentéssel, azonnal hatállyal javasolta megszüntetni az intézmény gazdasági munkatársának közalkalmazotti jogviszonyát - ez szintén megtörtént. Az eddig helyettes vezetőként dolgozó munkatárs vezetői megbízatását is visszavonták. Hozzátette: a vizsgálati jelentésben felvetett gazdálkodási hiányosságok miatt az intézmény gazdálkodását felügyelő GAMESZ vezetőjét a testület felkérte arra, hogy gazdasági vezetőjével szemben vizsgálja meg az esetleges felelősséget, s ennek kapcsán a szükséges intézkedéseket tegye meg. Elmondta: a művelődési intézmény vezetője közös megegyezéssel, munkajogi felelőssége tudatában távozott az intézmény éléről.

Megtudtuk: a pályázatok elbírálásáig Hermann Katalint bízták meg a művelődési intézmény vezetésével. A változások miatt a programok nem módosulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!