Hírek

2016.08.28. 15:36

A fejlődés ünnepe - Összefogásból gyarapodtak a települések

Szepetnek, Zalaszentbalázs – A települések szombati falunapjain kiderült: összefogással komoly fejlődésre képesek.

Benedek Bálint

– Ahhoz, hogy a településünk dinamikusan fejlődjön elsősorban hitre, sok munkára és páratlan összefogásra van szükség – mondta köszöntőjében Vlasicsné Fischl Tímea polgármester. – Több érdekes utcaelemmel díszítettük a falut, s elindultunk a „Virágos Magyarország" díjért.

A helyiek nagy vágya teljesült: az IKSZT épületében Közös Kincsünk címmel nyílt meg a nemzetiségek helytörténeti gyűjteményének felfrissített kiállítása. A kivételes tárlat összeállításában sokat tett, Sóstainé Márfi Ibolya a Helyi Értéktár Bizottság elnöke. A szakember ezért, valamint a községért végzett pedagógiai és közművelődési tevékenységéért vehette át a Szepetnekért emlékérmet.

Ezentúl felavatták a lakatfalak mintájára készült gömböt, míg az önkéntes tűzoltók 125 éves születésnapjukat ünnepelték.

Zalaszentbalázson a családok zenés és kulturális programokon kapcsolódhattak ki. Hencsei Margit polgármester kiemelte: a nyáron fiatalokkal összefogásban a közterületek arculatának felújításán is dolgoztak, s raklapokból színes, fiatalos köztéri bútorokat helyeztek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!