Hírek

2017.08.30. 15:16

A földszintre költözött a kanizsai iskola könyvtára

NAGYKANIZSA A költöztetés és a felújítás után hamarosan megtelik élettel a könyvtárszoba a Szivárvány Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben.

Szabó Zsófia

A bibliotéka korábban az épület emeletén volt, a földszinten pedig a Zalaegerszegi Térségi Pedagógiai Szakszolgálat szakértői bizottsági vizsgáló helyiségei működtek. A szakszolgálat jelezte a kanizsai önkormányzatnak, hogy nagyobb helyre lenne szükségük. Így szintet váltottak, és a konferenciateremmel is rendelkező könyvtárterembe költözött a bizottság. A régi, földszinti irodáikból pedig könyvtárszoba lett.

Dénes Sándor polgármester, Horváth Piroska intézményvezető, Tóth Nándor alpolgármester a helyiség műszaki átadásán - Fotó: Szabó Zsófia

A könyvtárnak több mint egymillió forintos felújítással alakították ki az új  helyét, a munkát a város finanszírozta. Többek közt lebontották a korábbi gipszkarton falat, modernizálták a villanyvezeték-rendszert, új parkettát raktak le és kifestették a helyiséget, hangzott el a tegnapi műszaki átadáson, melyen részt vett a kivitelezőn túl Dénes Sándor polgármester és Tóth Nándor alpolgármester.

Jelen volt az intézmény vezetője, Horváth Piroska is, aki elmondta: az átalakítással alig pár hét alatt végeztek a szakemberek. A gyors munkára azért volt szükség, mert az intézménybe autista és súlyos értelmi fogyatékos gyerekek is járnak, s kímélni akarták őket a zajtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!