Hírek

2017.06.06. 10:50

A gyermekklinikának gyűjtenek Nagykanizsán

Egymillió forintot szeretne összegyűjteni és felajánlani a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikának Gráner József.

Pásztor András

A kanizsai férfi már nem először támogatja az intézményt, 2008-ban ő vásárolta meg 660 ezer forintért Vajda Attila olimpiai bajnok kenus lapátját, amiből akkor egy agyagozó korongot kaptak a klinikán gyógyuló gyerekek.

– Akkor még a kislányom, Panka is ott gyógyult, akinél nyirokrendszeri daganatot diagnosztizáltak – mesélte Gráner József, aki hozzátette: mióta kislányát elvesztette, azon törte a fejét, hogyan tudná elviselhetőbbé tenni a beteg gyerekek hétköznapjait.

A Kustán és Társai kispályás focicsapat minden tagja vásárolt egy fotómontázst
Fotó: Pásztor András

– Kilenc évvel ezelőtt sok fotót készítettem Vajda Attiláról, amiből most összeállítottam egy montázst – folytatta az apuka. – Ezt nyomtattam ki most 500 példányban, melynek darabját 2 ezer forintért bárki megvásárolhatja, hozzájárulva ezzel a klinika támogatásához.

Mint azt megtudtuk: Gráner József alig tíz napja indította a gyűjtést saját közösségi oldalán, ennek ellenére már több mint 200 ezer forint gyűlt össze.

– Sokan megállítanak az utcán vagy felhívnak, hogy ők is szeretnének adományozók lenni, ami nagyon jó érzéssel tölt el – mesélte az ötletgazda, akit a minap egy kispályás focicsapat is felkeresett.

– A közösségi oldalon olvastam a felhívást, amit megosztottam a csapattársaimmal is – említette Lőrinc László, a kanizsai Kustán és Társai csapat vezetője. – A társaságban többen is gyakorló szülők vagyunk, ezért pontosan átérezzük az ügy fontosságát, másfelől azt is reméljük, hogy a mi példánk másokat is ösztönöz majd, hogy csatlakozzanak és akkor mielőbb összegyűlik az egy millió forintos támogatás a klinikának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!