Hírek

2016.08.07. 15:46

A helyi erőkre alapozva - Falunap Hahóton és Gelsén

Hahót, Gelse - Falunapot rendeztek szombaton mindkét dél-zalai településen. Hahóton és Gelsén is nagy szerep jutott a civil szervezeteknek, így is erősítvén a lokális közösségi szellemet.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Szegedi Ferenc gelsei polgármester elmondta: éppen ez volt a céljuk akkor, amikor a falunapi programot a helyi erőkre alapozták.

- Másrészt szeretnénk kicsit takarékoskodni, ugyanis vannak fejlesztési terveink, amiket uniós forrásokból valósítanánk meg, azokhoz pedig szükség van saját erőre, ezért sem hívtunk most külső fellépőket – szögezte le a polgármester.

A falunapi programok jelentős eseménye volt a hímzőkör munkáiból létrehozott kiállítás megnyitója, illetve a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a helyi és a nagykanizsai rendőri erők, valamint a pacsai mentőállomás közös mentési bemutatója.

Gelsén nagy érdeklődésre tartott számot a mentési gyakorlat (Fotó: Gergely Szilárd)

- Amióta önálló beavatkozó egységgé váltunk, ez az első látványos bemutatkozásunk a nagyközönség előtt – mondta lapunknak Baján Sándor, az egyesület elnöke. – Ezzel is szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy képesek vagyunk megóvni őket és vagyontárgyaikat.

Hahóton főzőversenyt szerveztek, felléptek a térség művészeti csoportjai, a nap sztárvendége pedig Csepregi Éva volt.

Hahóton Vörös Zsolt és Szeglet István szarvaspörköltet készített (Fotó: Gergely Szilárd)

- A falunap programjainak összeállításakor arra törekedtünk, hogy minden korosztály megtalálja a kínálatban a neki tetszőt – mondta Szabó Zsolt, a település polgármestere. - Háromszázötven-négyszáz főre főztünk, s meghívtuk a környékbeli együtteseket, többek közt a felsőrajki Szent Anna Kórust, mellyel civil és egyházi vonalon is jó a kapcsolatunk. A programokat az idei költségvetésből, saját erőből finanszíroztuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!