Hírek

2016.06.24. 14:53

A magyarszentmiklósi nebulók örömére

Magyarszentmiklós – Hiányt pótló fejlesztés valósult meg a dél-zalai településen, mely egyúttal a közösségi tér kialakításának első eleme is.

Horváth-Balogh Attila

A falu saját erőből, 2 millió forint ráfordítással játszóteret épített, amit pénteken vehettek birtokba a gyerekek a polgármesteri hivatal mögött elhelyezkedő füves területen.

– Régi játszóterünk nagyon elavult volt, nem tudtuk megmenteni, már balesetveszélyesnek is bizonyult, ezért úgy döntöttünk, újat építünk helyette – hallottuk Szabó Krisztián polgármestertől. – Annál is inkább szükség volt rá, mert hála Istennek, szépen alakul a gyermeklétszám a faluban. Mi pedig fontosnak tartottuk, hogy így, a nyári szünet beköszöntével tudjanak hol játszani a gyerekek.

Szabó Ádám, Görög Ádám, Eszter Levente és Eszter Benett vette birtokba elsőként a játszóteret. Fotó: Gergely Szilárd

A polgármester azt is elárulta, a projekt (melynek keretében egy hintát és egy mászóvárat helyeztek el) kétmillió forintos ráfordítást igényelt, az összeget a falu saját költségvetéséből, takarékoskodással és átcsoportosítással teremtették elő.

– Ez a beruházás a közösségi terünk kialakításának első lépcsőfoka, szeretnénk még kemencét és egy kis árnyékos kiülőt is kialakítani – tette hozzá Szabó Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!