Hírek

2017.02.19. 09:48

A múlt évet értékelte a beleznai polgárőr egyesület

Belezna – A kisebb lopásokon, pincefeltöréseken kívül, kirívó, s komoly esetek nem történtek tavaly a településen, ami nagymértékben köszönhető a helyi polgárőröknek – derült ki az egyesület évértékelőjén.

Pásztor András

Évértékelő közgyűlést tartott szombat este a Beleznai Polgárőr Egyesület a volt iskolaépületben kialakított közösségi helyiségben. Mint azt Zsupek István elnök elmondta: a múlt évben 5 új taggal bővült a helyi polgárőrség létszáma, így jelenleg 26 önkéntes látja el a járőrözési és megfigyelési feladatokat a településen és annak határában.

Az egyesület munkáját Bődör István polgármester (balról a második) köszönte meg Zsupek István elnöknek
Fotó: Gergely Szilárd

– Tavaly több mint ezer órányi szolgálatot adtunk – árulta el az elnök, aki hozzátette: a munkahelyi elfoglaltság miatt a csapat jelentős része csak hétvégén tud szolgálatot teljesíteni a polgárőr egyesület fennhatósága alá tartozó mintegy 3200 hektáros területen. Ezért is remek eredmény, hogy tavaly a kisebb lopásokon, pincefeltöréseken kívül, nem történt kirívó eset.

Mint az a szombati beszámolóban elhangzott: az elmúlt évben a csapat használatba vehette azt a terepjárót, amit egy pályázat keretében nyert az egyesület, így hosszú idő után megszűntek a járőrözéssel kapcsolatos műszaki problémák.

A rendezvényen részt vett Bődör István polgármester is, aki elismerését és köszönetét fejezte ki a helyi polgárőröknek, s mint mondta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is támogatja a civil szervezet munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!