Hírek

2014.03.06. 17:25

A százéves önkormányzati épület nyárra kívül-belül megújul

Belsősárd - Várhatóan már a nyár elejére befejeződik a község önkormányzati épületének felújítása. A település 11,2 millió forintot fordíthat a munkálatokra, ebből 8,7 millió forint származik pályázati támogatásból.

Gyuricza Ferenc

A száz éves önkormányzati épület az ezredforduló idején külsőleg megújult ugyan, ám akkor a belső munkálatok elvégzésére már nem jutott elegendő pénz, így azt a programot halasztani kellett – tájékoztatta a Zalai Hírlapot Vida József polgármester. Mostanra azonban egy sikeres pályázat által elő tudták teremteni a szükséges összeget, így meg is kezdődtek a munkálatok.

– Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból kaptunk 8,7 millió forintot, ez elegendő ahhoz, hogy az önerővel kiegészítve belekezdjünk a felújításba – folytatta a polgármester. – A külső nyílászárók cseréje már be is fejeződött, ezt követi majd a felújítás többi szakasza, így a belső nyílászárók cseréje és a padozat megújítása is. Azokat a helyiségeket, amelyek eddig is járólaposak voltak, új burkolattal látjuk el, a többiben pedig szalagparketta lesz. Emellett új lámpatesteket szerelnek fel a szakemberek, valamint sor kerül a teljes belső festésre is.

Farkas István és Lapat Lajosné a száz éves épület előtt. Hamarosan új külsőben gyönyörködhetnek. Fotó: Gyuricza Ferenc

A felújítás részben érinti az épület külső részét is, így a torony faszerkezetét és átépítik, valamint a jelenlegi fakeresztet is kicserélik fémre. Kijavítják az épület lábazatának sérüléseit is, valamint sor kerül a homlokzat újraszínezésére.

– Az épület felújítása mellett két további nagyobb program kezdődik még a tavasz folyamán a községben – tette hozzá Vida József. – Hamarosan elkezdjük a települést Zalaszombatfával összekötő kavicsos, illetve mészkőburkolattal ellátott út kialakítását. Ennek hossza mintegy két kilométer, amiből a Belsősárdra jutó szakasz körülbelül ötszáz métert tesz ki. A munkálatok fedezetét az úgynevezett ÖNHIKI-pályázat révén biztosítjuk, akárcsak a község keleti részén, egy 620 méteres járdaszakasz építésének esetében. Utóbbinak már pontos összegét is ismerjük, az a program 4,7 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

Címkék#Belsősárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!