Hírek

2016.10.05. 15:38

A térség élővilágáról - Átadták a Holnapocska tábor legújabb fejlesztését

Zalaszabar – Újabb, a gyerekek épülését szolgáló fejlesztést avattak tegnap a Szabadics-család által életre hívott Holnapocska táborban.

Horváth B. Attila

A Hermann Ottó Intézet támogatásával a Kis-Balaton élővilágát bemutató interaktív sétaút létesült 6,3 millió forintos ráfordítással. A fejlesztés nem előzménynélküli, hiszen a zalaszabari  komplexum jelentős ökoturisztikai tapasztalatokkal rendelkezik.

Ezt a tapasztalatot továbbfejlesztve valósult meg a Herman Ottó családi sétaút, amely további szemléletformáló programokra nyújt lehetőséget. A sétaösvény interaktív tábláinak segítségével a gyerekek megismerhetik hazánk vadjai mellett a Kis-Balaton vízi élővilágát, madarait és növényeit.

S nem utolsósorban: játékos formában a hulladék helyes kezeléséről is szerezhetnek információkat.Az avatóünnepségen elsőként Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet főigazgatója szólt a megjelentekhez.– Rövid belül harmadszor lehetek itt, a forgó szélkereket egy éve avattuk fel közösen, s azóta is élő a kapcsolatunk a Holnapocska táborral, a Szabadics-családdal – árulta el a főigazgató.

Czirákiné Pakulár Judit pályázatíró az ötödikes Török Krisztián Csabának mutatja be az interaktív táblák használatát

– A nyáron közösen szerveztünk egy környezetvédelmi tábort, és annak a sikeressége nem csak a résztvevő gyerekeket győzte meg, hanem az intézet munkatársait is. Az itt folyó munka jóval túlmutat az elvárhatón, példaértékű a humánum és az  odafigyelés, amit a család a Holnapocska-tábor mögé tesz.Az avatóbeszédet V. Németh Zsolt államtitkár mondta.– Itt megismerhető nem csak a természet, hanem talán Herman Ottó kiváló életútja is, ami szintén példaértékkel bírhat a gyermekek számára – jelentette ki.


Őt Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos követte a szólók sorában. Hangsúlyozta: minden eszközzel támogatják a Szabadics-család értékteremtő munkáját. Az ünnepség végén a zalaszabari iskolásokkal közösen tekinthették meg a résztvevők a sétautat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!