Hírek

2016.06.02. 15:24

A túlsúlyos kamionok ellen nyújt védelmet a terhelésmérő

Zalakomár – Közel egymilliárd forintból épült meg az a tengelysúly-mérő ikerállomás, amit tegnap avattak fel az M7-es autópálya zalakomári pihenőhelyénél.

Szabó Zsófia

Az ünnepségen Manninger Jenő, Zala megye fejlesztési biztosa beszédében elmondta: az országban egyedülálló beruházás hazai és uniós forrásból valósult meg. Egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy az utak állapota jelentősen romlik a túlsúlyos teherautók miatt.

Cseresnyés Péter államtitkár pedig arról beszélt, hogy a már megépült utak védelmét is szolgálja a tengelysúly-mérő állomás.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.műszaki vezérigazgató-helyettese azt jegyezte meg, hogy útfejlesztésre jelentős forrást biztosít a kormány.

Sorban érkeznek a megpakolt kamionok az M7-es autópálya zalakomári pihenőjénél épített tengelysúlymérő-állomásra Fotó: Szakony Attila

Szerencsi Gábor, a Magyar Közút közúti szolgáltató igazgatója hangot adott annak: a fejlesztés jóvoltából korszerű módon történik majd a kamionok ellenőrzése.

– A mérőállomásoktól pár kilométerre előszűrő rendszert építettünk, melyekkel a súlyosnak látszó járműveket kitereljük – jelezte.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. gazdasági vezérigazgatója a műszaki paramétereket vázolta. Kiemelte: a fejlesztés során nagysebességű, mozgás közbeni tengelyterhelés-mérő és forgalomszámláló rendszert alakítottak ki az autópálya mindkét oldalán, közel a benzinkutakhoz.

A mérőállomások megközelítéséhez utakat is építettek, valamint a kamionok számára több férőhelyes parkolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!