Hírek

2017.07.31. 09:15

A városi bajnokság rajtjára új borítást kapnak a focipályák

Az elmúlt héten elkezdődött a Mindenki Sportpályáján lévő két műfüves focipálya felújítása Nagykanizsán. A beruházás közel 20 millió forintba kerül.

Pásztor András

A nagykanizsai önkormányzat már évek óta ígérte, hogy rendbe teszik a több mint tíz éve, a városban elsőként átadott műfüves pályákat.

– A felújítás valóban ráfért a két pályára, egyrészt azért, mert a városi kispályás labdarúgó bajnokság miatt állandó igénybevételnek volt kitéve a műfű, másfelől a karbantartással is akadtak problémák, jóllehet annak idején, amikor ezek a létesítmények épültek még elég keveset lehetett tudni arról, hogyan lehet megőrizni a műfű minőségét – jegyezte meg Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója. – A régi borítás felszedése a múlt héten megkezdődött, s a kivitelező rövidesen lefekteti az új műfüvet. Emellett társaságunk egyéb karbantartási munkálatokat is végez a pályán, így többek között új labdafogó hálókat helyezünk fel, javítjuk a kapuk sérüléseit, illetve a pályához vezető lépcső is felújításra kerül.

Brandisz Máté (középen) a kivitelező cég  vezetője éppen egyeztet Fitos István vezérigazgatóval (jobbról) és Kámán Lászlóval, a városüzemeltető társaság műszaki vezetőjével      Fotó: Szakony Attila

A beruházás 18 millió forintba kerül, s a tervek szerint augusztus 18-ra, de legkésőbb a bajnokság rajtjára elkészülnek a pályák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!