Hírek

2017.02.02. 17:49

Alkoholmérgezése volt, mégis vezetett

Zalakaros - Alkoholmérgezett állapotban ült autója volánja mögé az a férfi, akit a napokban ítéltek el jogerősen.

Arany Gábor

A személygépkocsiját vezető férfit tavaly 30-án kora este Galambok belterületén állították meg a rendőrök ellenőrzésre. Előkerült az alkoholszonda is, ami a helyszínen 1,41 mg/l légalkohol értéket mutatott, ezért a sofőrt előállították a zalakarosi rendőrőrsre, onnan pedig az orvosi ügyeletre szállították vér- és vizeletminta vételére. Nos, a mérés alapján az autós véralkohol értéke 3,49-3,61 ezrelék között lehetett. Ez igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelent.

A szakirodalom szerint a 2,5 ezreléket meghaladó szint már alkoholmérgezésnek számít. Ha ez a mérték eléri a 3,5-4 ezreléket, a mérgezett személy kómába eshet, életveszélyes állapotba kerül. A sofőr vezetői engedélyét az intézkedő rendőrjárőr a helyszínen elvette. A történtek alapján ittas járművezetés vétsége miatt indult eljárás a sofőr ellen. Ügyében gyorsítottan, bíróság elé állításban döntöttek a kanizsai járásbíróságon. A férfit a napokban jogerősen 280 óra közérdekű munkára ítélték és három évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!