Hírek

2017.07.18. 13:19

Állatkínzás Miháldon

MIHÁLD Emberi ésszel nehezen felfogható, mi késztet valakit saját kutyája kínzására. A falu egyik portáján hónapokig láncon tartottak egy ebet, a kutyának a vas a húsát is szétmarta.

Pásztor András

A nagykanizsai állatmenhely dolgozói a múlt hét csütörtökön szereztek tudomást arról, hogy Miháldon roppant sanyarú körülmények közt tartanak egy kutyát.

– Úgy tudom, hogy állampolgári bejelentés érkezett a rendőrséghez a kutya állapota miatt, minket már a rendőrök vontak be az akcióba, hiszen fel kellett mérni, hogy milyen sérüléseket szenvedett az eb – tudtuk meg Skanecz Tamástól, az állatotthon munkatársától.

– A két év körüli amerikai staffordshire terriert az illetékes állatorvos megvizsgálta, majd úgy döntött, hogy az ebet azonnali hatállyal el kell vinni. A gyepmester – rendőri segítséggel – el is kobozta az állatot, amin másnap több órás sürgősségi műtétet hajtottak végre.

Információink szerint a kutya nem csak alultáplált volt, de komoly fájdalmai is lehettek, a vasból készült lánc szó szerint belenőtt az eb húsába, vélhetően hetekig, hónapokig így tartották.

Az eset kapcsán megkerestük a megyei rendőrkapitányságot is, ahonnét írásban azt a választ kaptuk: a rendőrök elfogtak és előállítottak egy helyi férfit és egy szintén helyi nőt, akik ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!