Hírek

2016.12.06. 07:46

Arra ébredt, hogy ég a ház

Eszteregnye - Az égő fa recsegésére és pattogására ébredt Bogdán Nándorné Katalin. A kazánház, majd a lakóház tetőszerkezete kapott lángra ma hajnalban a település Kossuth utcájában.

Benedek Bálint

- Már nem volt villany, az ablakot nyitottam ki, úgy kiabáltam ki, hogy segítség kigyulladt a tető - elevenítette fel a történteket még mindig sokkos állapotban Katalin. - A férjem éjszakai műszakban egy nagykanizsai gyárban dolgozik, s ilyenkor bezárja az ajtót, a kulcsot pedig kívülre teszi. Átfutottak a szomszédok és kiengedtek, nagyon megijedtem, amikor felnéztem a tetőre, óriási lángokkal égett. A Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a nagykanizsai hivatásos tűzoltók háromnegyed óra alatt elfojtották a lángokat, azonban még folytatták az oltási munkálatokat. A tetőzet megbontásával felkutatták és eloltották a még izzó gócokat.

- A lakás egy részén áll a víz, a kamra használhatatlan lett - mondta Bogdán Nándor. - Arra érkeztem haza, hogy a tűzoltók dolgoztak, szörnyűség történt. A nagy hő hatására a kazán szétolvadt, nagy lehet a kárunk, de legalább a feleségem nem sérült meg. Fagyos napok következnek, itt nem maradhatunk, szerencsére Sormáson a gyerekek befogadtak bennünket.

A családfő hozzátette: a házon volt biztosítás, így reméli, hogy gyorsan cselekednek a szakemberek és akkor a karácsonyt már újra otthonukban tölthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!