Hírek

2016.08.20. 20:05

Az államiság napja

LENTI - Szombaton a megye számos településén emlékeztek meg államalapító Szent István királyról, tartottak ünnepséget és sokfelé kulturális rendezvényeket is szerveztek.

Korosa Titanilla

Lentiben hagyományosan a reggeli szentmisét követően került sor az ünnepségre, ahol Horváth László polgármester mondott beszédet.

Drávecz Gyula alpolgármester, Horváth László polgármester és Árkovicsné Pezzetta Claudia képviselő (balról jobbra) a Szent Mihály Cserkészcsapat közreműködésével szegték meg és osztották ki az új kenyeret az ünnepség résztvevői között szombaton Lentiben Fotó: Kósa Róbert

- Hazánk több mint ezeréves fennállása alatt a külső viharokat kiállta, szent királyunk, István korában a külső ellenségek gyűrűjében belső ellenállás mellett kellett államot szervezni, törvényeket alkotni, rendet teremteni - mondta. - Ugyanúgy, mint István korában, ma is képesek vagyunk önalló teljesítményre és büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Tudjuk, hogy az Európai Unió nem oldja meg helyettünk az oktatási rendszer problémáit, az egészségügy finanszírozását és napjaink egyik legégetőbb gondját, a menekültkérdést sem, és nem oldja meg a magyar nemzet egyben tartását sem. Ezek a feladatok a magyar nemzetre maradnak.

Az ünnepségen Köbli Tamás plébános megszentelte az új kenyeret, majd az Énekmondó Együttes elő-adásával zárult a megemlékezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!