Hírek

2015.06.28. 19:09

Az Őrség gyöngyszeme: Már 35. alkalommal rendezték meg a kézművesvásárt

Őriszentpéter - Közel háromszáz árus, felerészben helyi és környékbeli kézműves kínálta portékáját az idén már 35. alkalommal megrendezett Őrségi Vásárban.

Gyuricza Ferenc

A nyugat-dunántúli régió legnagyobb kézműves seregszemléjének ez alkalommal kedvezett az időjárás, ez meghozta a vásárlók kedvét is, egyes becslések szerint több mint tízezren látogattak el az őrségi kisvárosba.

– Főleg a vasárnap délután volt nagyon erős – mondta Albert Attila fazekas. – Több év kihagyás után, tavaly tértünk vissza, már akkor is kedvezőek voltak a tapasztalataink. Idén jobb helyen tudtunk kipakolni, a vásár főutcáján, s ez a forgalomban is érződik.

A számos rangos szakmai díjjal is büszkélkedő magyarszombatfai fazekas azt mondja: főleg a használati kerámia, a sütő-főző edények és a csészék iránt mutatkozott nagyobb kereslet.

Őriné Szabó Ilona is főzőedényt vásárolt nála, a Sárvárról érkezett hölgy visszatérő vendég a vásárban.

Vasárnap délután a vásárban. Őriné Szabó Ilona (jobbról) Albert Attila magyarszombatfai fazekas termékeiből válogat. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ez már a harmadik alkalom, hogy itt vagyok, és egyre jobban tetszik a kínálat. Számomra úgy tűnik, mintha ezúttal több lenne a kézműves, aminek nagyon örülök, hiszen az őrségi vásárnak ez adja az igazi vonzerejét – válaszolta kérdésünkre, majd hozzátette: idén konkrét vásárlási cél nélkül érkezett, inkább csak nézelődni akart, ám a sütő-főzőedényekről hallott ismertetőt annyira meggyőzőnek találta, hogy mégsem üres kézzel tér haza.

Az Őrségi Vásárt közelsége miatt Zalából is sokan keresik fel. Boa Zoltánné évek óta visszatérő vendég, ez alkalommal egy fonott kosárral lepte meg magát, míg családtagjai a ruhaneműkből és a kézműves édességekből válogattak. Emellett szerettek volna házi sajtos is vásárolni, azt azonban nem találtak.

A már 35. alkalommal megrendezett kézművesvásárt nemcsak az árusok és a látogatók dicsérték, a szombati megnyitón V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is az Őrség különlegesen csillogó gyöngyszemének nevezte azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!