Hírek

2016.05.30. 15:50

Azt állította, megverte a rendőr

Zalaegerszeg – Az egyenruha tiszteletet parancsol. Ez a közhelyes megállapítás azonban nem mindig érvényes, erre példa az a két ügy, amelyben nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A budapesti, 41 éves B. János zalakarosi hotelben kívánt az elmúlt évet búcsúztatni, ám már december 31-ére virradóan túlontúl felöntött a garatra és indulatai elragadták. Tört-zúzott a szobájában, megverte a barátnőjét, amiért a rendőrség beavatkozására volt szükség. Mivel a dühöngő férfi maga is megsebesült, az intézkedő járőrök a kanizsai kórházba vitték, majd előállították a kapitányságra. A végig agresszív, trágár módon viselkedő férfi a kihallgatásán azt állította, hogy a sebesüléseit az egyik rendőr okozta és határozottan leírta, hogy melyik egyenruhás rugdalta meg őt „mint egy kutyát”.

Kijelentései miatt eljárás indult a járőr ellen. Ebben januárban újra meghallgatták B. Jánost, aki már azt mondta, nem emlékezik semmire, de cáfolta, hogy a rendőrök megverték volna. Ez alapján az eljárást megszüntették, ám a férfi ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A másik ügy szenvedő alanya vasúti kalauz volt. Őt rossz sorsa a 47 éves Cs. Istvánnal hozta össze ez év március 12-én reggel. A Szegedre tartó férfi két perccel vonatindulás előtt ért ki az egerszegi állomásra, így jegyet már nem tudott venni. Emiatt megkérdezte a vonatnál álló jegyvizsgálót, hogy felszállhat-e. Igenlő választ kapott azzal, hogy a vonaton majd megbeszélik. Cs. István ezek után telefonján megtervezte az útvonalát és arra kért jegyet, de ezt a kalauz elutasította és figyelmeztette, legközelebb előre váltsa meg a jegyét, majd felszólította, hogy az első állomáson szálljon le. Ezen Cs. István feldühödött, szidalmazta a jegyellenőrt, majd amikor mindketten Zalaszentivánon leszálltak, szóváltás alakult ki közöttük és az utas ököllel szájba vágta a kalauzt. Később a rendőrségi eljárásban Cs. István elnézést kért a jegyvizsgálótól, aki ezt elfogadta,

Az ügyről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!