Hírek

2016.04.21. 15:46

Bölcsődék napi díjak - Az intézményekben szeretetből is feltankolnak

Nagykanizsa, Zalaegerszeg – Hat esztendeje április 21-e a bölcsődék napja hazánkban. Ez alkalomból tegnap mindkét városban ünnepeltek.

Hajdu Péter

Nagykanizsán a Halis-könyvtárban szakmai konferenciával egybekötött rendezvényt szerveztek a helyi bölcsődék dolgozói, akiket elsőként Lukács Erika, a Belvárosi Bölcsőde vezetője köszöntött. Szavaival felidézte: százhatvannégy éve április 21-én alapították meg a fővárosban az első bölcsődét.

– A bölcsődei dolgozók egyszerre kell, hogy hivatalos rendszer képviselői és családok bizalmas segítői is legyenek. A kisgyermek az aranyos, kedves nevelőt, a szülő pedig a bizalmasát, a mindenre odafigyelő segítőjét látja a nevelők személyében – mondta megnyitó beszédében Karádi Ferenc, alpolgármester. Utalt arra is, hogy azt a feladatot, ami a kisgyermeknevelőkre hárul, csak magas szintű szakmai hozzáértéssel lehet ellátni. Ennek a képességnek mindannyian birtokában vannak.

Bagarus Ágnes, a Humán és Hatósági Osztály vezetője (balról) adta át az elismerést Musztács Gézáné Zsupek Máriának Fotó: Pásztor András

A beszédek után szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők: a zenepedagógiáról, a művészetterápiáról és a gyermekpszichológiáról. Majd átadták az Év bölcsődei dolgozója díjat, melyet idén Musztács Gézáné Zsupek Mária, a Bóbita bölcsőde kisgyermeknevelője vehetett át.

Az egerszegi díjazottak  önkormányzati vezetők társaságában, balról a második Varga Istvánné, az év szakmai kitüntetettje Fotó: Katona Tibor

Zalaegerszegen az ünnepséget a Cseperedő Bölcsődében tartották, ahol a város másik három bölcsődéjének dolgozói is megjelentek. Simon Ildikó, a bölcsőde vezetője beszédében a kisgyermeknevelők munkájának szépségéről és felelősségéről szólt, majd Tolvaj Márta alpolgármester köszöntötte a dolgozókat. Többek között bejelentette, hogy hamarosan két bölcsődében, a Cseperedőben és a kertvárosi Napsugár utcaiban 115 milliós, illetve 98 millió forint értékű felújítás lesz. Az év kisgyermeknevelője lett Varga Istvánné. Az év technikai dolgozója elismerést Deák Tiborné vehette át. Elismerést kaptak még Dömötörné Boncz Ágota, Korán Tiborné, Taba Lászlóné, Zsuppánné Pallovics Sarolta kisgyermeknevelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!