Hírek

2017.02.07. 18:30

Burkolathibák, kamerabővítés: ezeket kérték a pacsaiak

Pacsa - A városon átvezető főút állapotát tették szóvá, és újabb térfigyelő kamerák kihelyezését is kérték a városlakók.

Arany Gábor

Ezek is szóba kerültek hétfő este, a képviselő-testület által tartott közmeghallgatáson.

A kellemetlen időjárás dacára több tucatnyian kísérték figyelemmel a művelődési házbeli rendezvényt, amelynek kezdetén Kelemen Tamás polgármester tartott tájékoztatót az elmúlt évről, az idei tervekről. Szavait követően több pacsai polgár is kifogásolta a 75-ös út átvezető szakaszának állapotát. A burkolat töredezett, kerékpárral veszélyes közlekedni rajta, a tócsákban megálló vizet pedig a járművek felcsapják a gyalogosokra.

A polgármester ígéretet tett, hogy a problémát jelzi a közút kezelőjének. Szintén a burkolat állapotát érte kritika a Gagarin utcában, ahol a járda 10-15 méteres szakasza töredezett össze és vált balesetveszélyessé. Ennek oka, hogy egy túlsúlyos teherautó hajtott rá és megrongálta. A tervek szerint ezt a szakaszt tavasszal kijavíttatja az önkormányzat.

Kelemen Tamás polgármester válaszolt a képviselő-testület által hétfőn este tartott közmeghallgatáson a felvetett kérdésekre
Fotó: ifj. Oláh György

Többen kérték a közterületi kamerarendszer bővítést, különösen a temető környékén, a főút bevezető szakaszánál. Ha ez technikailag megoldható, azaz a kamerától a mikrohullámú jel el tud jutni a polgármesteri hivatalban lévő központi egységhez, akkor rövid időn belül megvalósul a bővítés - ígérte meg Kelemen Tamás. Az elképzelést üdvözölte Drózd Péter rendőr alezredes, a pacsai rendőrőrs parancsnoka, aki egyben a vagyonvédelem fontosságára is felhívta a figyelmet. Ennek az ad különös aktualitást, hogy szilveszter éjjelén több betörés is történt a Kossuth utcában. A tettesek kihasználták, hogy sokan otthonuktól távol búcsúztatták az óesztendőt.

Forgalomtechnikai beavatkozást kértek többen a Hegyi, Kisfaludy és Gagarin utcák csatlakozásánál, mert nagyon megnőtt itt a forgalom és gyakran a tempó is túlzott az utak szűk keresztmetszetéhez képest. Megoldásként figyelmeztető jelzőtábla, záróvonal, vagy épp fekvőrendőr került szóba, utóbbit azonban csak akkor telepítenek, ha a lakók ezzel egyetértenek - tette hozzá Kelemen Tamás.

A közmeghallgatáson szóba került az is, hogy az 1936-ban állított és tavaly felújított világháborús emlékmű felirata hibás, javítani kellene. Jelesül, a puskájára támaszkodó katona alakját megörökítő alkotáson a Hazaert szöveg olvasható, és a felszólaló szerint egy vagy két ékezet hiányzik. A polgármester felhívta a figyelmet, hogy a szöveg megegyezik az eredetivel. Mint mondta, művészettörténésszel konzultálnak az esetleges javításról.

Végezetül szóba került, hogy a fogorvosi rendelő röntgengépe megérett a cserére. A felszólaló felajánlotta, hogy gyűjtés megszervezésével is segítené a modernizációt. A polgármester elmondta, az új gép közel négymillió forintba kerülne, de digitális korszerűsítése kevesebből is megoldható lenne, amire a fenntartó hat önkormányzat már kért árajánlatot.

Megnőtt itt a forgalom, gyakran a tempó is túlzott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!