Hírek

2017.05.23. 15:40

Büszkeségpont helyi alkotó szobrával

Vonyarcvashegy - Helyi származású alkotó, Major Janka szobrászművész készítette a település Büszkeségpontját, melyet a napokban avattak fel.

Keszey Ágnes

A Vörösmarty és a Virág Benedek utca találkozásánál áll a szobor, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére emeltek. A Büszkeségpont avatóünnepségén a település minden korosztálya képviseltette magát, az aranykorúak fel is léptek a rendezvényen.

Péter Károly polgármester az ünnepi beszédében rámutatott: az 1956-os forradalom fizikailag nem érintette Vonyarcvashegyet. De érintette a családokat, a feleségeket és az apa nélkül felcseperedő gyermekeket, mondta a polgármester. Szólt az 1956-os Emlékbizottság kezdeményezésére megvalósult pályázati programról is, melynek segítségével elkészült a forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak emléket állító alkotás.

- Most itt vagyunk, hogy továbbvigyük az elkészült emlékhely egyik legfőbb üzenetét, hogy a magyarokat nem lehet elnyomni. Az utókor kötelessége, hogy ápolja 1956 hőseinek emlékét, példát állítva a jövő nemzedék elé - zárta beszédét Péter Károly, majd Zsinkó Lajos alpolgármesterrel és vitéz Piff Józseffel, az Országos 56-os Szövetség örökös Zala megyei elnökével együtt leleplezte a szobrot. Vitéz Piff József az ünnepségen felidézte az egykori eseményeket.

Az alkotást a település szülötte, Major Janka szobrászművész készítette. A szobrot több pályamű közül választotta ki a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!