Hírek

2015.10.23. 14:55

Cél, hogy minden kutya otthonra leljen

Keszthely – A Morzsa Állatvédelmi Alapítvány működteti a városi ebrendészeti telepet, melyet nemrég alakítottak ki kóbor ebek elhelyezésére.

Keszey Ágnes

Az ebrendészeti feladatok ellátása eddig egy másik településsel együttműködve valósult meg. A nemrég elkészült (köznyelvben gyepmesteri telepként ismert) befogadóhely korszerű körülményeket biztosít az elkóborolt, vagy a kiebrudalt kutyáknak.

Kalmár Gábor, kezében Pamaccsal, aki hét végén új gazdihoz kerül

– Az önkormányzat öt millió forintot fordított a Festetics úton lévő telep kialakítására. Egy belső és hat szabadtéri kennelt kutyaházakkal és futtatásra alkalmas zöldterületet és kutyamosót is kialakítottunk – mondta el Sarkadi Szilvia, a Gazdasági Ellátó Szervezet kommunikációs munkatársa. A szervezet a 15 kutya elhelyezésére alkalmas telep működtetésére a Morzsa Állatvédelmi Alapítvánnyal kötött szerződést.

– A legtöbb kóborló kutya nincsen chipelve, őket oltjuk és chipet kapnak. Keressük a régi gazdát, próbáljuk visszajuttatni az ebet hozzá. Ha nem sikerül, két hét után új otthont keresünk a kutyáknak. Altatás nincs, csak akkor, ha nagyon beteg, vagy rendkívül kezelhetetlen az állat – mondta Kalmár Gábor gyepmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!