Hírek

2016.07.24. 18:35

Cserélik a gázvezetékeket

Zalaegerszeg, Nagykanizsa – A nyár az építések ideje is, több helyen találkozhatunk útfelbontásokkal. A két zalai megyei jogú városban közművek felújítása is zajlik.

Arany Gábor

Az egyik kivitelező, az E.ON sajtószóvivője, Egyházi Nikoletta érdeklődésünkre közölte, Zalaegerszegen a Vörösmarty utcában gázelosztó vezeték rekonstrukciója zajlik. A tervezett munkánál a technológiai szerelési feladatokat július 27-ig fejezik be a szakemberek, és ezzel párhuzamosan már elkezdődtek a helyreállítási munkák. A tervek szerint a teljes helyreállítás augusztus 5-ig befejeződik. Az érintett útszakaszt részlegesen, illetve egyes munkafolyamatoknál teljes mértékben lezárják, de az ott lakókkal egyeztetett módon a behajtás természetesen számukra biztosított. Az Ady Endre utcában szintén gázelosztó vezeték rekonstrukciója van folyamatban.

Az egerszegi Ady Endre utcában gázelosztó vezeték rekonstrukciója zajlik. A technológiai szerelést holnap kezdik el, a helyreállításhoz pedig augusztus 1-jén látnak hozzá és két hét alatt be is fejezik Fotó: Katona Tibor

Az ehhez szükséges földmunkák a napokban megkezdődtek, a technológiai szerelés tervezett kezdése július 26. A helyreállítási munkák az elképzelések szerint augusztus 1-jén megkezdődnek és két hét alatt befejeződnek. Az érintett területen részleges forgalomkorlátozás van érvényben, de a fél útpálya járható.

A szóvivő arról is tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Nagykanizsán folytatódnak a munkák a gázhálózat üzembiztos működésének fenntartása érdekében. Ennek keretében az acél földgázelosztó vezetéket műanyag vezetékre cserélik. A munkálatokat az önkormányzattal egyeztetett ütemben és szakaszokban folytatják a szakemberek, ügyelve arra, hogy a rekonstrukció a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az ott lakók és az arra közlekedők számára. A munkálatok július 25-én kezdődnek, és a beruházás várhatóan szeptember közepéig tart. A munkálatok során, az átkötések ideje alatt rövid ideig tartó gázszünetekre kell az ott lakóknak számítaniuk. Ezekről az adott munka megkezdése előtt 15 nappal értesítik az érintett fogyasztókat. A kivitelezés a tervek szerint első ütemben a Rákóczi Ferenc és Arany János út közötti szakaszt érinti július 25-től augusztus 15-ig. A munkálatok miatt ezen a szakaszon parkolási tilalom lép életbe, a közlekedés számára egyirányú forgalmi sávot biztosítanak. A Kinizsi utcában 30 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be. Az útcsatlakozások, kapubejárók forgalmát a munkagödrök ideiglenes visszatöltésével, vagy nagy teherbírású vaslapok kihelyezésével biztosítják. A második ütem az Arany János és Rozgonyi út közötti szakaszt érinti, itt augusztus 15-től dolgoznak négy héten át. A munkálatok idején ezen a szakaszon is parkolási tilalom lesz érvényben, a forgalom egyetlen sávban haladhat, és egy irányban. Az új vezetékszakasz átkötésekor rövid ideig tartó gázszünetekkel kell számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!