Hírek

2017.07.18. 17:10

Dr. Vlasics Antal bíróra emlékeztek

BECSEHELY A Marcali Járásbíróság tárgyalótermében 1973-ban lelőtt zalai származású bíróra koszorúzással emlékeztek a zalai bíróságok a bíróságok napján.

Zalai Hírlap

A Zalaegerszegi Törvényszék - az Országos Bírósági Hivatal (OBH) bírósági történelem és hagyományápolás tárgyú pályázatán elnyert támogatása révén - 2016 májusában felújította a tragikus körülmények között elhunyt dr. Vlasics Antal bíró síremlékét. A becsehelyi születésű, Marcaliban dolgozó bírót 1973-ban egy mentálisan zavart ügyfél lelőtte a Marcali Járásbíróság egyik tárgyalótermében. Dr. Vlasics Antalt a somogyi városban temették el, ám később Zalába visszaköltöző édesanyja 1974 nyarán kihantoltatta koporsóját, és Becsehelyen, a polai temetőben helyeztette örök nyugalomra. E sír felújítására nyílt lehetőség az OBH pályázat révén 2016-ban, s a zalai bíróságok azóta július 15-én, a bíróságok napján, illetve mindenszentekkor koszorúzással, gyertyagyújtással emlékeznek egykori bírótársukra.

Dr. Hajdu Ildikó (balra) és dr. Benedek Éva Katalin dr. Vlasics Antal sírjánál Fotó: Törvényszék

2017-ben a bíróságok napján a Keszthelyi Járásbíróság nemrég kinevezett elnöke, dr. Benedek Éva Katalin és a Nagykanizsai Járásbíróság elnöke, dr. Hajdu Ildikó helyezte el az emlékezés koszorúját a felújított síremléken - tájékoztatta lapunkat dr. Beznicza Árpád sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!