Hírek

2016.09.20. 17:50

Lelkes szülők újították fel az iskolát és az óvodát Bakon

Bak - Az iskolai alapítványi bálon fogalmazódott meg, hogy a helyszínt adó ebédlőt fel kellene újítani. A terveket tettek követték.

Arany Horváth Zsuzsa

A baki általános iskolában Garamvölgyi György igazgató invitálására a szülők kedden közösen ünnepelték meg azt, hogy a nyáron mintegy 1,3 millió forintos értéket létrehozva az önkormányzat segítségével, de önállóan újították fel az ebédlőt, az óvoda pedig szintén szülői összefogással kapott új kerítést.

- A farsangi bál 116 ezer forintos bevétele képezte az alapot, majd a felajánlásból kapott járólappal és az apukák szakmunkájával folytatódott a kezdeményezés - mondta a keddi avatás előtt Bohárné Kocsis Szilvia, Kissné Marczis Mónika és Kiss József, a szülői munkaközösség három tagja. - A munkát június 24-én kezdtük el, s a tanévkezdés előtt fejeztük be, negyvenen dolgoztunk. Így sikerült kicserélni a parkettát járólapra és kifesteni a helyiséget.

Stílusos díszítmények a megújult ebédlő falán. Előtérben Kissné Marczis Mónika, Kiss József, Czigányné Szabó Réka, Vizsiné Kalugyer Gyöngyi és Bohárné Kocsis Szilvia
Fotó: Katona Tibor

Az alapanyagok jó részét dolgozói kedvezménnyel szerezhették be, 100 ezer forinttal a TEAFA Egyesület, 200 ezerrel az önkormányzat támogatta. Az iskola 50 éve épült, ma 133 gyerek jár ide.

Az óvoda vadonatúj, 2 méter magas 54 méter hosszú kerítését is szülői összefogásnak köszönheti az ott nevelődő 44 kisgyerek. Erről Czigányné Szabó Réka, a szülői munkaközösség tagja, és Vizsiné Kalugyer Gyöngyi óvodavezető számolt be. Négy szombaton át dolgozott 12 apuka, a faanyagot és a festéket felajánlásból kapták, az óvodai alapítvány a TEAFA, valamint a község segített, hulladékot is gyűjtöttek, ezért 105 ezer forintot kaptak. Így mintegy 670 ezer forintot érték jött létre.

- A régi kerítés rozsdás, romos és balesetveszélyes volt, megnyugtató, hogy a gyerekek most már biztonságban vannak - tette hozzá Réka, két ovis kislány anyukája.

A polgármester, Molnár Károly elmondta, továbbra is segítik az intézményeket, a következő feladat a nyílászárók és a világítótestek cseréje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!