Hírek

2017.08.04. 14:45

Egy apuka elaludt az "anyaméhben" - Születés kiállítás Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG Szombaton még felkereshető a születés kalandját bemutató interaktív kiállítás, aminek a Keresztury VMK ad helyet.

Magyar Hajnalka

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület születés heti programja keretében lehet részünk a különleges utazásban, amely során ringatózhatunk az „anyaméhben”, átbújhatunk a „szülőcsatornán”, s a férfiak is ízelítőt kaphatnak a fájásokból.

- Közös ötleteléssel és védőnők, szülésznők segítő tanácsaival alkottuk meg ezt a kiállítást, amivel a születés élményét kívántuk felidézni, sok hasznos információval körítve - mondja Száva Piroska, az egyesület munkatársa.

Kaszás Balázs és Kaszás-Szaknyéri Szilvia a pelenkázás rejtelmeivel ismerkedik a kiállításon. Hamarosan élőben is gyakorolhatják, hiszen októberre várják  ikerfiaikat Fotó: Pezzetta Umberto

Az interaktív kiállításon filmeket láthatunk a születésről, építhetünk DNS-spirált, megismerhetjük a magzati fejlődés fázisait, sokmindent megtudhatunk a kromoszómákról, a fogantatásról, felpróbálhatjuk a várandós nők pocakját, a bátrabb férfiak pedig egy speciális szimulátor segítségével a hasizmukon tapasztalhatják meg a méhösszehúzódás érzését.

A kiállítás záró szakaszában személyesen járhatjuk végig a születés útját. Függönyökkel teli folyosón keresztül jutunk el az „anyaméhig”, ahol összegömbölyödve a magzatot körülvevő hangokat is halljuk. Bizonyára nem véletlen, hogy egy apukát úgy kellett felébreszteni, mert álomba merült...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!