Hírek

2017.07.24. 15:11

Egyeztetés a balatoni jogszabályokról

Módosítják a a balatoni vízpartrehabilitációs szabályozás követelményeiről szóló rendeletet és a felülvizsgálják a Balaton törvényt. Őszre elkészülnek a javaslatok, melyeket majd véleményezhetnek a tóparti települések.

Keszey Ágnes

A jogszabályok módosításárairól a napokban egyeztetést tartottak a Miniszterelnökség kezdeményezésére Balatoni Szövetséggel. A Balatonfüreden megrendezett találkozóra a szövetség a tóparti önkormányzatok vezetőit hívta, akik elmondhatták észrevételeiket.

- Ez az egyeztetés most arról szólt, hogy a Miniszterelnökség megszólítsa a Balatoni Szövetségen keresztül az önkormányzatokat. Pozitívumnak látom, hogy megkerestek bennünket és kíváncsiak a véleményünkre - emelte ki Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.

- A partszabályozással kapcsolatban szinte mindent érintettek a települések képviselői: a sétányoktól kezdve az iszapkotrásig, a partvédőművek, a Balaton szabályozási vonala is szóba került.  Egyértelműen látszik, hogy a polgármesterek tájékozottak és a szabályozások minden szegmensével kapcsolatosan van véleményük- részletezte érdeklődésünkre Balassa Balázs.

Mint a BSZ közölte, a felvetések egy részére a helyszínen választ kaptak a megjelentek, de néhány elhangzott tapasztalat, módosítási igény kapcsán az államtitkárság jelezte, hogy további vizsgálatokra van szükség a korrekt válaszhoz.

Az érintett vízparti települések polgármestereinek pedig lehetőségük van arra, hogy a miniszterelnökség e-mail címére augusztus közepéig eljuttassák el észrevételeiket, javaslataikat az érvényben levő vízpart rehabilitációs tanulmánytervekkel kapcsolatban. A Balatoni Szövetség ezzel kapcsolatosan kiemelte: így lehetőség nyílik arra, hogy a tervekben levő esetleges hibákat, anomáliákat javítsák, módosítsák.

- Az összegyűjtött javaslatok alapján készülni fog egy anyag, amellyel kapcsolatban szeptemberben tartanak majd egy újabb összejövetelt és tájékoztatják az önkormányzatokat és akkor fogjuk tudni véleményezni – szólt a munkafolyamatról Balassa Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!