Hírek

2016.03.21. 16:48

Elhunyt dr. Papp Vilmos lelkész

Alsószenterzsébet – Életének 84. esztendejében elhunyt dr. Papp Vilmos néhai református lelkipásztor, a Budapesti Református Teológiai Akadémia volt tanára, a Pro Pannonia Reformata díj kitüntetettje.

Gyuricza Ferenc

Dr. Papp Vilmos 1932-ben született Budapesten. A lelkészi diplomáját szintén a fővárosban szerezte, a Református Teológiai Akadémián végzett 1956-ban. Ezt követően tanársegédként kezdett el dolgozni az Ószövetségi tanszéken, az októberi forradalomban vállalt szerepe miatt a megtorlások során onnan távoznia kellett. Így került az ország nyugati részére, az Őrségbe, ahol lelkészként kezdett el dolgozni. 1960-tól a Vas megyei Bajánsenyén és Kerkáskápolnán, majd 1976-tól Zalában, Kerkafalván és Alsószenterzsébeten, illetve azok szórványában – összesen 32 magyarországi településen – teljesít szolgálatot. Budapestre 1985-ben került vissza, Kőbányán lett lelkész, ám továbbra is gyakran megfordult az Őrségben, valamint a számára oly’ kedves burgenlandi, horvátországi és szlovéniai gyülekezetekben.

Temetésére március 30-án, délután egy órakor kerül sor a bajánsenyei központi temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!