Hírek

2016.02.28. 15:48

Európa iszlamista megszállása? - A témáról szombaton rendeztek konferenciát neves szakértőkkel

Nagykanizsa – Az iszlám vallás számára Európa háborús terület, melyet az uralma alá kell hajtani.

Horváth-Balogh Attila

Ez is elhangzott többek között a Polgári Kanizsáért Alapítvány által a migrációs válságról rendezett konferencián, melyre szombaton, a Hevesi Sándor Művelődési Központban került sor. A rendezvényre neves előadókat hívtak meg a szervezők: Földi László volt hírszerző tisztet, Lánczi Tamás vezető politikai elemzőt, Márfi Gyula veszprémi érseket, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt, valamint Speidl Biankát, a Migrációkutató Intézet vezető kutatóját. A konferenciát Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg, aki a migránsok Európába áramlása kapcsán megszállásról beszélt.

– Azt akarjuk, hogy az utánunk jövők abban a kultúrkörben nőjenek-e fel, amit mi az eleinktől örököltünk meg, vagy teljesen más kultúrkört adunk tovább nekik, engedve, hogy a Sors alakítsa a jövőjüket? – tette fel a kérdést. – Én ez utóbbit nem akarom, ezért is tartom fontosnak és aktuálisnak ezt a konferenciát – válaszolt is Cseresnyés Péter. Nógrádi György kijelentette: Európán kívüli hatalmak érdeke a kontinensünket sújtó migráció.

Nógrádi György úgy véli, Európán kívüli hatalmak érdeke a kontinenst sújtó migráció

– A migránsok jelenleg a világ négy pontja felé haladnak – mondta. – Az egyik Ausztrália, de a földrészt övező vizeket a haditengerészet, oda tehát nem tudnak bejutni. A másik az arab országok. Aki ezekben akar élni, annak dolgoznia kell, nincs mese, illetve szigorú szabályokhoz is kötik a bevándorlást. A harmadik célterület az USA. Két oldalról óceán határolja, délről pedig az amerikai-mexikói határon 2500 kilométer hosszan felállított fal – és tűzparancs. Az egyetlen állam, amelyik nem védi meg magát, Európa. Így már érthető ugye, miért ide akarnak jönni a migránsok...

Az egyetemi tanár azt mondta: nálunk lassú az ébredés, habár a migránsok érkezését előbb támogató német politikusok közül is mind többen ismerik el, hogy a helyzet ma már tarthatatlan.

Márfi Gyula teológiai szemlélettel, de egyben racionálisan gondolkodva közelítette meg a témát.

– Annak okát, hogy Európát mostanság így ellepik a migránsok, én abban látom, hogy Európa elvesztette a hitét – fogalmazott. - Emiatt erkölcseiben is megroggyant, ezért nem született elég gyermek sem. Az emberek elkényelmesedtek és a szexualitás elszakadt a szeretettől, a szerelemtől. A földrészen létrejött egy ideológiai-vallási-szociális vákuum, aminek következtében Európa szinte felkínálja magát a migránsoknak: itt vagyok, gyertek és foglaljatok el. Csak épp arról feledkeznek el az Unió vezetői, hogy a migránsok egyben iszlamisták is. Márpedig az iszlám államjog szerint a világ két részre osztható: az egyik a Dar Al-Islam, azaz iszlám terület (ahol az iszlám már államvallás), a másik a Dar Al-Harb, tehát háborús terület. A dzsihád (erőfeszítés) arra kötelezi a muszlimokat, hogy utóbbiakat elfoglalják és iszlám uralom alá hajtsák. Európa erre számíthat. Hogy miért? Akik dolgoztak együtt muszlimokkal, tudják: van bennük egyfajta felsőbbrendűségi tudat, ami kemény kimondani, de alig különbözik a náci „übermensch" eszmétől. Ezért kizárt dolog, hogy egy muszlimnak egy keresztény parancsoljon.

Hasonlóan vélekedik Speidl Bianka is.

– Tévedés, hogy az iszlám csak egy vallás, hiszen társadalmi, gazdasági, politikai rendszer is – jelentette ki. – Egy minden mást kizáró totalitárius rendszer, aminek vallási kifejeződése van. Aki muszlim, az nem élheti meg a vallását a keresztényekhez hasonlóan privát módon, mert az iszlámban nem az a lényeg, hogy miben hisznek, hanem az, hogyan. Az lehet jó muszlim, aki az iszlám szerint él. Ezért az iszlám nem integrálható a mi világunkba.

A rendezvényen többször is elhangzott: ezek után talán senki számára sem lesz kérdés a kvóta-népszavazás során, hová tegye azt az ikszet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!